Tineke van Nimwegen-van Wieringen

Tineke van NimwegenTineke van Nimwegen-van Wieringen (07-02-1950) was van januari 2007 tot mei 2014 wethouder in de Cittaslow Midden-Delfland. Vanuit haar bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de Visie Vitale Dorpen Midden-Delfland 2025 raakte zij in 2008 betrokken bij het traject om de eerste Cittaslow van Nederland te worden. Tineke herinnert zich nog goed het bezoek dat de Italiaanse delegatie toen aan Midden-Delfland bracht en waarin zij werd “overhoord” over het sociale domein. In mei 2009 werd Midden-Delfland Cittaslow en tevens hoofdstad van het Nederlands netwerk dat al snel groeide. De uitdaging om als leden van het college van B&W de pijlers van Cittaslow in te vullen werden door haar opgepakt, in beleid en in communicatie met de bevolking. Er werd meer werk gemaakt van Erfgoed, ook in relatie tot Toerisme. De Kindermonumentendag ontstond, naast een vernieuwde Open Monumentendag. Ook in het sociale en culturele domein werd Cittaslow zichtbaar gemaakt, met dorpsgerichte initiatieven en projecten.

De zomervakanties van 2010 en 2011 bracht zij met echtgenoot door in de vier andere Cittaslow-gemeenten die Nederland toen telde, Alphen-Chaam, Borger-Odoorn, Heerde en Vaals. In haar weblog bracht zij deze gebieden “in beeld” en dit leidde er toe dat ook lokale kranten haar artikelen overnamen. “Mooi om op die manier het gedachtengoed verder te brengen,” aldus Van Nimwegen.

Tijdens haar afscheid als wethouder van Midden-Delfland, op 27 mei 2014, werd zij benoemd als Ambassadeur Cittaslow. Een taak die zij oppakt met Ambassadeursbezoeken, Ambassadeursverslagen, advisering en investeren in het netwerk.