Toeristische arrangementen

Arrangementen

Arrangement 1: Koeien kieken

Trek je kaplaarzen aan om, onder de bevlogen leiding van Gemma ´de boer op´ te gaan om koeien te kieken. Geen workshop over lenzen, ingewikkelde sluitertijden of diafragma’s maar gewoon de polder in om die voor Midden-Delfland karakteristieke dieren op de gevoelige plaat vast te leggen. Een eenvoudige digitale camera is voldoende.

Programma:

10.00 uur – Introductie tijdens koffie met iets lekkers bij de B&B

10.15 uur – Vertrek naar ´t Woudt

10.30 uur – Koeien kieken

12.00 uur – Lunch bij de Hooiberg

13.00 uur – Einde programma

Data en prijs op aanvraag, afhankelijk van het aantal deelnemers. Geen camera? Geen nood, er zijn extra camera´s beschikbaar.

 

Overnachten en eten

Wil je deze activiteit als onderdeel van een 2-daags arrangement kan dat natuurlijk ook:

Dag 1:

tussen 16.00 – 20.00 uur aankomst bij B&B Rechthuis van Zouteveen

Dag 2:

´s morgens koeien kieken

´s-middags fietsen of wandelen (routes beschikbaar)

´s-avonds 3-gangen diner bij Huiskamerrestaurant Indigo.

Dag 3:

´s morgens 3,5 uur varen met een fluistersloep

De totaalprijs, inclusief 2 overnachtingen en streekontbijt bedraagt € 215,00 per persoon.

 

Arrangement 2:

Proef het landschap van Midden-Delfland (fietsarrangement van 25 km)

Bezoek mooie en bijzondere plekjes van Midden-Delfland op 1 dag en laat u lekker verwennen door gastvrije ondernemers. Geniet van de rust van het mooie veenweidegebied, de polders, de boerderij met haar koeien en het water. Kom binnen, proef en maak kennis met de bedrijven waar u langs fietst. Allemaal verborgen parels en zeker het (om)fietsen waard.

Wat kunt u doen?

Fietstocht langs mooie plekjes in Midden-Delfland. Op elke locatie is er iets te eten en te drinken en kan er iets extra’s besteld worden. De route brengt u langs lokale boeren en bijzonder locaties die kenmerkend zijn voor Midden-Delflandse streek. U fietst langs weidse boerenland, het mooiste dorpje van Nederland, tussen tuinderlaantjes en via een trekvaartroute langs het water van de Foppenplas en het riet van de Vlietlanden. Hollandser kan het niet! U proeft verse melk van de koe, een traditionele lekkernij bij de koffie, eigen gemaakt boerenijs en als afsluiting een drankje en een hapje. Op elke locatie is iets te zien of te doen. Kortom een tocht vol verrassingen.

 

De dag ziet er als volgt uit:

  • 9.30 uur Hoeve Bouwlust start en melkproeverij van de Zuivelcoöperatie Delfland’s Hof.
  • 11.00 uur Koffiehuis de Hooiberg; bezoek aan deze parel in Midden-Delfland
  • 13.00 uur Het Jachthuis: met het pontje naar de overkant waar Het Jachthuis idyllisch is gelegen aan de Foppenplas, met uizicht op de Vlietlanden. Hoeve Bouwlust.
  • Terug naar het startpunt

 

Kosten en bereikbaarheid

Zowel Hoeve Bouwlust als paviljoen De Zweth verhuren ook fietsen. Bereikbaarheid via het OV is goed: met de bus bent u in 20 minuten van Delft CS bij Hoeve Bouwlust. Connexxion bus 33 stopt voor de deur. Uw auto kunt u parkeren bij Hoeve Bouwlust.
Alle locaties in dit arrangement hebben voorzieningen om banden te plakken en er is ook een mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden. Op verschillende locaties is er ook een B&B en kunt u een weekendarrangment boeken. Optioneel kan een overnachting worden aangeboden bij Hoeve Bouwlust, Koffiehuis de Hooiberg en Rechthuis van Zouteveen.

De prijs van het arrangement is € 15,50 exclusief de fietshuur.

 

Arrangement 3

Varen over water is de beste weg!

Warbout Rondvaarten biedt u een leuke arrangement aan, waarbij een vaartocht via de wateren van Midden-Delfland combineert met een wandeling door het mooie Maaslandse dorp en een bezoek aan het Museum De Schilpen. Letterlijk stapt u hier terug in de tijd. Deze ontdekking van Midden-Delfland via het water wordt gecombineerd met een rondvaart door het eeuwenoude veenweidelandschap. Aan boord ontvangt u een hapje en een drankje naar keuze.

Programma

Het programma van dit vaararrangement is als volgt:

  • 09.30 uur InZight: U gaat eerst anderhalf uur varen met hapjes of drankjes naar keuze
  • 11.00 uur U wandelt door het mooie dorp Maasland en bezoekt het museum de Schilpen.
  • 12.30 uur U keert terug bij InZight

Kosten en bereikbaarheid

Bereikbaarheid via het OV is goed: met de bus bent u in 20 minuten van station Maassluis naar het startpunt bij InZight. Connexxion bus 136 stopt voor de deur. Uw auto kunt u parkeren bij het Toeristisch Overstappunt in Maasland aan de Kortebuurt. De kosten bedragen € 20,- per persoon. Hiervoor ontvangt u het vaararrangement, en de gratis kaarten ‘Stilte naast de stad’ .

Optioneel kan een overnachting worden aangeboden bij Hoeve Bouwlust, Koffiehuis de Hooiberg en Rechthuis van Zouteveen.