Eijsden-Margraten

De gemeente Eijsden-Margraten is op 25 juni 2016 uitgeroepen tot Cittaslow van Nederland. Kiezen voor Cittaslow is een keuze vanuit het hart en vanuit ons DNA als prachtige gemeenschap in het Heuvelland van Zuid-Limburg, gelegen binnen de Euregio. Cittaslow staat voor de authenticiteit van onze vijftien kernen, dertien buurtschappen en dertien gehuchten en driehonderdenvijfennegentig Rijksmonumenten.

Cittaslow staat daarenboven voor de ambachtelijkheid en variëteit van onze heerlijke streekproducten in de ‘Bloesem van het Zuiden’. Door genot als uitgangspunt te nemen geven wij producenten en consumenten hun trots weer terug.

Dichtbij het leven

Door middel van een rijk gevulde evenementenkalender met een imposante reeks aan community-initiatieven kiezen wij bewust voor ons immaterieel erfgoed en doen wij ons best om tradities te koesteren, de kwaliteitsproductie te stimuleren en de kennis van onze materiële cultuur te verspreiden.

Een manier van denken en doen
In 2021 gaan wij samen op weg om de Cittaslowgedachte nog meer te onderstrepen en beleven. In voorjaar zijn de eerste 23 Cittaslow ambassadeurs bekend gemaakt. Dit zijn ondernemers, verenigingen en organisaties die de kernwaarden van Cittaslow op een positieve manier uitdragen en vertegenwoordigen. Dat vinden we als gemeente belangrijk. Daarom dragen we het internationale Cittaslow keurmerk. Dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we u nodig.

23 Cittaslow ambassadeurs
Met trots heeft gemeente Eijsden-Margraten in 2021 23 Cittaslow ambassadeurs benoemd. Wij feliciteren Bemelerhof, Puur Vandewall, Landgoed Heerdeberg, Restaurant Vanille, Stassen Kaas, Kazerij Verschuren, Breuster Brouwers,’t Breusjterhöfke, Museum voor Familiegeschiedenis /Ursulinenconvent, Fietsmaatjes, Erik Stevens Catering, Boomkwekerij Rob Frijnts, Slagerij Kusters, Puur Aroma, Studio Philippi, IJsbaas, Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg, Slagerij Nuijts, De Oogstschuur, Hoeve Endepoel, Wijndomein Heerenhuys D’r Pley, HX Hoogcruts en BEEing Pure.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Cittaslow en de ambassadeurs op www.eijsden-margraten.nl/cittaslow