Certificering

Cittaslow Nederland is op zoek naar gemeenten in Nederland die de hoogste kwaliteit van leven nastreven voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Hierbij horen een gezond milieu, een goede infrastructuur en het mogelijk maken van produceren van streekproducten. Maar ook het gastvrij zijn, versterken van de landschappelijke kwaliteiten en koesteren van het cultuurhistorische erfgoed zijn zeer belangrijk.

Rol Cittaslow Nederland

Gemeenten kunnen bij Cittaslow Nederland terecht voor informatie over de Cittaslow certificering en begeleiding bij de aanvraag. Het certificeringproces bestaat uit het invullen van een gedetailleerde vragenlijst – de zelfevaluatie – om de huidige positie van de gemeente vast te stellen. Cittaslow Nederland beoordeelt vervolgens de aanvraag en adviseert Cittaslow International.

Cittaslow certificering

Gemeenten met minder dan 50.000 inwoners die geïnteresseerd zijn in het Cittaslow keurmerk, kunnen contact opnemen met Cittaslow Nederland door middel van het contactformulier. Bekijk de voorwaarden en kenmerken waaraan een Cittaslow moet voldoen.