Peel en Maas

Peel en Maas is op 16 maart 2018 als tiende gemeente in Nederland opgenomen als  lid van het Cittaslow netwerk.

Tussen de Peel en Maas
Peel en Maas is een actieve gemeente in een prachtig landelijk gebied met 11 unieke dorpen. Ruim 43.000 inwoners maken Peel en Maas bijzonder. We snoepen van twee “walletjes” zoals ze dat wel eens zeggen. Van de prachtige paarse heide in de Peel tot de blauwe ader de Maas. En natuurlijk alles wat daar tussen ligt!

Het goede leven in Peel en Maas
“Take it slow” vertalen wij in bewuste en zorgvuldige keuzes maken! Het goede leven in Peel en Maas maken we samen met onze inwoners, ondernemers en partners.

Onze lokale kracht
Wij worden hierin aangemoedigd en gesterkt door lokale ondernemers die “slow” hebben omarmd. Ondernemers die bewuste keuzes maken en de lokale kracht als vertrekpunt hebben.

Stuk voor stuk unieke dorpen
Wij zijn 11 dorpen rijk met elk een eigen ‘persoonlijkheid’ en dat koesteren we.

Bijzonder Baarlo is een bijzonder sfeervol dorp met de Maas en de bossen als buren. Natuur, historie, kastelen en kunst wordt hier met elkaar verbonden. Baarlo Leeft!

Bosrijk Helden is genieten. Historie, ontspanningen en weekendentertainment gaan op één vierkante meter hand in hand. Altijd een levendige ontmoeting. De helden van Helden!

Saamhorig Beringe heeft zich internationaal op de kaart gezet met 5x Beringen en het Grand Canal du Nord. Samen grijpen ze alle kansen aan Beringe levendig te houden. Preuf Beringe!

Vernieuwend Egchel is de laatste jaren flink veranderd na de komst van het Landbouw Ontwikkelings Gebied. Het is een intiem dorp geworden waar kleinschaligheid en betrokkenheid een hechte band scheppen. Egchel durft!

Ruimtelijk Grashoek is omringd door velden en bossen en ligt pal tegen de weidse Peel. De waterbron Everlose beek en de flora en fauna zijn een genot. In Grashoek staat “Leven in het Dorp” voorop! Laeve Grashook!

Streekcentrum Panningen heeft een keur aan winkels en een groot pallet aan onderwijs-, culturele-, medische- en maatschappelijke voorzieningen. Ook het Huis van de Gemeente ligt in het hart van Peel en Maas. In Panningen is het te doen! Thuis in Panningen!

Historisch Kessel aan de Maas met schepen die voorbij ronken en geratel van het veerpont. Het huwelijk met de romeinse tijd is nog steeds bloeiend. De kasteelruïne met haar tuin is een ware parel. Neem me mee naar Kessel!

Intiem Kessel-Eik is klein en fijn, zo karakteriseert dit dorp zich. De moeite waard om een wandeling of een fietstocht te maken over de Musschenberg of richting de “Eikele Peel”. Een gebied waar de “Eikaters” zich heerlijk thuis voelen. Laot gaon!

Knus Koningslust, ‘de lust van de Koning’ dankt zijn naam aan Petrus de Koning die in 1795 grootschalig grond kocht. Driemaal hebben zij de nationale prijs ‘Kern met Pit’ in de wacht gesleept, dat zegt genoeg over de inwoners van Koningslust. Springlevend!

Sportief Maasbree, als de burgemeester van Peel en Maas er graag woont, dan moet het in Maasbree zonder meer aangenaam zijn. Op de jaarlijkse Ossefeesten en Kindervakantiewerk is iedereen te vinden. Glastuinbouwgebied “Siberië” ligt dichterbij dan je denkt! Hart voor Maasbree!

Peelparel Meijel is het voorportaal van natuurgebied de Groote Peel en de poort tussen Brabant en Limburg. De Peel is al duizend maal bezongen, verfilmd en beschreven. Peelgeluk voor jou en MeIJel!

Nieuwsgierig naar ons?
Kijk voor meer informatie op www.peelenmaas.nl