Midden-Delfland

Midden-Delfland

Het beschermde landschap in de metropoolregio Rotterdam Den Haag en de meest duurzame gemeente van Nederland. Een plek waar de koe gewoon in de wei staat en groenten rechtstreeks uit de kassen of van het land komen. En waar u melk, kaas, yoghurt en honing bij de boer om de hoek haalt.

Ervaar de natuur en de bijzondere geschiedenis van onze Cittaslow. Skaten, fietsen, kanoën en varen… Alles is mogelijk in een groene oase van rust. Bezoek restaurants met streekgerechten op het menu, proef onze Stoere Boeren Boterham, haal een boerenijsje, snuif cultuur en logeer in één van de bed & breakfasts.

Oog voor de omgeving

De betrokkenheid van de inwoners is groot. Het is bijzonder te merken hoe zij oog voor elkaar en de omgeving hebben. Het resultaat is een rijk verenigingsleven in de verschillende dorpen.

Alles is mogelijk

We houden van authenticiteit, maar zijn ook continu bezig met innovatieve ontwikkelingen. Een 100 meter glazen dijk geeft het Hollandse polderverhaal een nieuwe dimensie. Verdwenen molens krijgen mogelijk een nieuw leven in 3D-print en misschien bezoekt u over een paar jaar bij ons in Midden-Delfland wel het Rijksmuseum van de Koe.

Inspirerende toekomstplannen zorgen voor veel energie bij onze inwoners en ondernemers. En die positieve vibe, die voelt u als u in Midden-Delfland bent.

Cittaslow is een manier van denken en doen. Het is een bewustzijn van de waarde van de kwaliteiten van Midden-Delfland bij al onze inwoners en ondernemers. Dat vindt u terug in ons landschap, in de variatie aan streekproducten, onze gastvrijheid en in innovatief, duurzaam ondernemerschap.

Kijk voor meer informatie op www.middendelfland.nl.