Peel en Maas

Peel en Maas is op 16 maart 2018 als tiende gemeente in Nederland opgenomen als volwaardig lid van het Cittaslow netwerk. We zijn hier trots op; als gemeente omarmen we het gedachtegoed en de uitgangspunten van Cittaslow.

In Peel en Maas beleef je de ruimte! Dit is niet voor niets onze slogan sinds ons ontstaan in 2010. Niet alleen in letterlijke zin als het gaat om de prachtige omgeving en de grote diversiteit aan landschappen. Van het Maasdal, het agrarische cultuurlandschap tot en met de Peel, met daarin 11 verschillende dorpen met ieder hun specifieke en karakteristieke kenmerken.

Maar vooral ook mentaal! De ruimte die er voor iedereen is om je talenten te ontwikkelen. Ondernemers die hun dromen kunnen waarmaken. Inwoners die samen verantwoordelijkheid nemen om vitale gemeenschappen te ontwikkelen. Die gelukkig zijn, het goede leven ervaren in Peel en Maas.

Als gemeente leveren wij op een onderscheidende manier een bijdrage aan dit goede leven. Want het zijn de inwoners, ondernemers en gemeenschappen die het verschil maken! Voor ons als overheid is het de kunst ons op een goede manier te verhouden tot alle waardevolle initiatieven van deze (groepen) mensen.

Beleef de ruimte in Peel en Maas! Kijk voor meer informatie op www.peelenmaas.nl.